7 3
Notenwijn maken

Deel dit recept op je sociaal netwerk:

Of u kunt de url kopiëren en delen

Ingrediënten

30 Groene walnoten in de groene bolster (pluk ze rond half juni tot eind juli). Gebruik bolsters die nog geen of nauwelijks bruine of zwarte vlekken vertonen
10 liter Rode wijn Neem de goedkoopste wijn die u kunt vinden
1 liter Alcohol (96%) Gebruik natuurlijk alcohol die geschikt is voor consumptie!
2 kilo Suiker
1 Jerrycan

Notenwijn maken

Speciale diëten
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Soort keuken
  • Gemakkelijk

Instructies

In een woord: HEERLIJK. Sommigen verwarren notenwijn met port. Notenwijn smaakt wel ongeveer hetzelfde maar port wordt gemaakt van druiven en niet van walnoten. Dit recept van WECKENonline is al meer dan 10 jaar oud en een van de eerste recepten die we gemaakt hebben. Het is en blijft een topper. TIP: Gebruik je een jerrycan zoals ik, kijk dan even hoe groot de walnoten mogen zijn zodat ze nog door de opening van de jerrycan kunnen. Pluk de walnoten als ze nog groen zijn en bijna geen zwarte plakjes vertonen. Meestal is dat rond half juni tot eind juli. Is het heel koud dan duurt de nootvorming lang en kun je in juli soms zelfs augustus nog groene walnoten plukken. Hoe weet je nu of walnoten groen zijn: Pak een mes en gaat dit zonder teveel moeite direct door de noot dan is de walnoot nog groen en goed om in zijn geheel te verwerken.

Stappen

1
Gedaan

De walnoten met bolster wassen en naspoelen. Een drietal noten haalt u uit de bolster en breekt u open.
Doe dit door de 3 noten in een plastic zak te doen en sla met een hamer op de noten.

2
Gedaan

De suiker, de wijn, de alcohol en de noten (inclusief de 3 kapot geslagen noten met bast) in een goed afgesloten jerrycan of plastic vat doen.
Laat de notenwijn 8 a 9 weken laten trekken op een koele, donkere plaats.
Elke week moet u de jerrycan schudden om een goede vermenging te krijgen. Schud de eerste week dagelijks.
Het is beter de jerrycan niet te openen om het verlies van aroma's te vermijden maar gaat de jerrycan bol staan door het gisten van de notenwijn laat de lucht er dan even uit.

3
Gedaan

Na 9 weken het mengsel zeven met een neteldoek / zeefdoek en met behulp van een flessentrechter in flessen met beugelsluiting of andere mooi flessen gieten.
Alhoewel de drank al gedronken kan worden, is het beter deze nog 3 maanden te laten rusten voor een nog betere smaak.
De notenwijn kunt u vele jaren bewaren. Zorg er wel voor dat de wijn goed gezeefd is. Bij twijfel; Zeef een tweede keer.

Lemon sour maken
Vorige
Lemon sour maken
Kerrieplant bloemen drogen
Volgende
Bloemen van de kerrieplant drogen