Pruimen inmaken

Deel dit recept op je sociaal netwerk:

Of u kunt de url kopiëren en delen

Ingrediënten

Pruimen
1 liter Water
450 gram Suiker

Pruimen inmaken

Speciale diëten
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
  • Gemiddeld

Instructies

Pruimen kunt u inmaken in zoetzuur, u kunt ze wecken, drogen of er pruimenjam van maken. Zorg er altijd voor dat als u pruimen weckt deze nog stevig zijn. Ook kunt u natuurlijk pruimen drogen in een voedseldroger. Zijn pruimen te slap dan zullen de pruimen na het inmaken een moes worden. Gebeurt dit toch dan kunt u in het slechtste geval er nog pruimenjam of pruimensap van maken! Voor het ontpitten van pruimen gebruik ik altijd een pruimenontpitter. De pruimenontpitter van Westmark kan zowel pruimen als kersen ontpitten. Daarom hebben wij hem opgenomen in ons assortiment.

Stappen

1
Gedaan

Zorg ervoor dat u pruimen met velletje altijd even in kokend water legt omdat het velletje van de pruimen een was-bevattende laag heeft. Hierdoor kan er na het wecken een neerslag aan het oppervlak van de vruchten ontstaan. Om het velletje te verwijderen, snijd u met een mesje een kruisje aan de bovenkant van de pruim en legt u de pruimen 30 seconden in kokend water en schrikt ze in koud water. Het velletje zal dan, net zoals bij tomaten, gemakkelijk los komen. Voor de kookgekken onder ons: Dit heet in kooktermen emonderen. U kunt pruimen met pit of zonder pit inmaken. Als u zonder pit inmaakt snijd u de pruimen in tweeën, grote pruimen in vieren en verwijdert de pit.

2
Gedaan

Doe het water en de suiker in een kookpan en breng het aan de kook. Zorg ervoor dat de suiker goed opgelost is.

3
Gedaan

Doe de pruimen in gesteriliseerde weckpotten en giet er de suikeroplossing over zodat de pruimen goed onder de suikeroplossing staan.

4
Gedaan

Vul zo hoog mogelijk en sluit de weckpotten.

5
Gedaan

Weck de pruimen dat in een inmaakketel gedurende 30 minuten op 90 graden.

courgtette met kruiden inmaken
Vorige
Courgette met kruiden inmaken
Tian maken
Volgende
Tian maken (Courgette, aubergine en tomaten)