2 0
Pruimen inmaken

Deel dit recept op je sociaal netwerk:

Of u kunt de url kopiëren en delen

Ingrediënten

Pruimen
1 liter Water
450 gram Suiker

Pruimen inmaken

Speciale diëten
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
  • Gemiddeld

Instructies

Pruimen kunt u inmaken in zoetzuur, u kunt ze wecken of er pruimenjam van maken. Zorg er altijd voor dat als u pruimen weckt deze nog stevig zijn. Ook kunt u natuurlijk pruimen drogen in een voedseldroger. Zijn pruimen te slap dan zullen de pruimen na het inmaken een moes worden. Gebeurt dit toch dan kunt u in het slechtste geval er nog pruimenjam van maken!

Stappen

1
Gedaan

Zorg ervoor dat u pruimen met velletje altijd even in kokend water legt omdat het velletje van de pruimen een was-bevattende laag heeft. Hierdoor kan er na het wecken een neerslag aan het oppervlak van de vruchten ontstaan. Om het velletje te verwijderen, snijd u met een mesje een kruisje aan de bovenkant van de pruim en legt u de pruimen 30 seconden in kokend water en schrikt ze in koud water. Het velletje zal dan, net zoals bij tomaten, gemakkelijk los komen. Voor de kookgekken onder ons: Dit heet in kooktermen emonderen. U kunt pruimen met pit of zonder pit inmaken. Als u zonder pit inmaakt snijd u de pruimen in tweeën, grote pruimen in vieren en verwijdert de pit.

2
Gedaan

Doe het water en de suiker in een kookpan en breng het aan de kook. Zorg ervoor dat de suiker goed opgelost is.

3
Gedaan

Doe de pruimen in gesteriliseerde weckpotten en giet er de suikeroplossing over zodat de pruimen goed onder de suikeroplossing staan.

4
Gedaan

Vul zo hoog mogelijk en sluit de weckpotten.

5
Gedaan

Weck de pruimen dat in een inmaakketel gedurende 30 minuten op 90 graden.

Rode bessen inmaken
Vorige
Rode bessen inmaken
Pruimen op witte wijnsiroop
Volgende
Pruimen in witte wijnsiroop