3 0
Peterselie invriezen

Deel dit recept op je sociaal netwerk:

Of u kunt de url kopiëren en delen

Ingrediënten

bossen Peterselie

Peterselie invriezen

Speciale diëten
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Raw
  • Vegetarisch
Soort keuken
  • Gemakkelijk

Instructies

Peterselie kunt u het beste invriezen in een klein weckpotje of plastic potje of u kunt een peterseliepesto maken. Het belangrijkste bij het invriezen van peterselie is dat uw peterselie goed droog is. Wij zetten elk jaar een aantal grote bossen kruiden in de tuin. Zodra de peterselie gaat doorschieten of zodra de zomer bijna ten einde is vriezen wij de peterselie in, in weckpotjes of maken we een peterseliepesto.

Hoe ga je te werk?

Knip de peterseliestengels 5 centimeter boven de grond af. Was de peterselie en laat deze uitlekken in een vergiet.
Wij gebruiken altijd een sladroger (droogzwierder) om ervoor te zorgen dat de peterselie zo droog mogelijk is. Laat uw peterselie nog 1 uurtje drogen op een zuivere keukenhanddoek en snijd de blaadjes peterselie in kleine stukken. Ideaal is een voedseldroger om de blaadjes te laten drogen. Snij de peterselie in kleine stukken en droog de peterselie 1 tot 4 uur op 30 graden. Controleer elk uur of de peterselie droog is. Hierdoor voorkomt u dat de peterselie aan elkaar blijft plakken tijdens het invriezen.
Vul de weckpotjes (ik gebruik weckpotjes van 290 ml) met de peterselie en sluit deze af met de inmaakring en de weckklemmen. De weckpotjes kunnen perfect gestapeld worden in de diepvries met de klemmen op de weckpotjes. Zodra u peterselie nodig heeft haalt u de hoeveelheid uit het weckpotje.

Vorige
Satesaus
Witte chocoladetaart
Volgende
Witte chocoladetaart