0 0
Loof van uien invriezen

Deel dit recept op je sociaal netwerk:

Of u kunt de url kopiëren en delen

Loof van uien invriezen

  • Gemakkelijk

Instructies

Ik zet elk voorjaar rond eind april ongeveer 12 uien dicht bij elkaar en oogst het loof van de uien. De ui zelf gooi ik weg.Loof_van_uien

Een zakje uienbollen is heel goedkoop en zo heeft u heel het jaar verse lente-uien.
Wist u dat een lente-ui ook een onvolgroeide ui is met blad? Op deze manier kunt u de aankoop van lente-uien uitsparen.

Ik zet de uienbollen in grote bloempotten, dicht tegen elkaar op ongeveer 7 centimeter.
Begin juni oogst ik het loof. Zodra het loof van 1 van de uien (de stengels dus) aan de top wat geel van kleur beginnen te worden moet u gaan oogsten.

Doordat we echt veel loof hebben gebruik ik altijd een kruidenschaar dan is het loof binnen 10 minuutjes in mooie kleine stukjes geknipt. Maar je kunt natuurlijk ook een goed scherp mes gebruiken. Kruidenschaar-loof-van-uien-knippen

Invriezen van het loof doen wij in weckpotjes van 80 milliliter.  Deze zijn niet te groot en u kunt heel gemakkelijk elke keer de hoeveelheid die u nodig heeft uit het weckpotje halen.

Haal de ui uit de grond, knip met een schaar de ui van het loof af en was de stengels. Droog de stengels in een sladroger zodat ze zo droog mogelijk in het weckpotje gaan.
Gele uiteinden van de stengels knipt u van het loof af. Daarna knipt u de stengels met een kruidenschaar in kleine stukjes.

Mijn oogst dit jaar was: 10 kleine weckpotjes van 80 ml.

Was uw weckpotjes goed uit, neem een inmaakring en leg die op de deksel. Vul het weckpotje met het loof, druk aan zodat het weckpotje helemaal vol zit. Leg de deksel met de inmaakring op het weckpotje en sluit het weckpotje met de inmaakklemmen.
U kunt nu het weckpotje in de diepvries zetten.

Vorige
Zwarte bessendressing
Volgende
Bloemkool fermenteren