3 0
Bananen drogen

Deel dit recept op je sociaal netwerk:

Of u kunt de url kopiëren en delen

Ingrediënten

Bananen
Citroensap
Kokos optioneel

Bananen drogen

Speciale diëten
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Soort keuken
  • 09:00
  • Gemakkelijk

Instructies

De temperatuur om bananen te drogen is 57 graden. Bananen kunnen in schijfjes of gehalveerd gedroogd worden. Wij prefereren het drogen van bananen in schijfjes omdat dit ruimtebesparend is na het drogen.
Als u halve bananen droogt moet u deze eerst met de buitenkant van de banaan op het rooster gelegd. Zodra de snijkant duidelijk is opgedroogd kunt u de bananen omdraaien. Koop bananen die niet overrijp zijn, deze drogen het beste.
Als wij bananen drogen gebruiken wij altijd de katoenen zeefdoek / neteldoek van Kilner (50 x 50) die wij op het rooster leggen. De zeefdoek laat lucht door, wat natuurlijk heel belangrijk is. Check altijd even of je droger daar geschikt voor is. Voor de Excalibur, IR D5 en Sedona drogers is dit geen enkel probleem omdat deze drogers horizontaal drogen. Op deze manier heeft u geen probleem om de gedroogde bananen van uw doek af te halen. Legt u de bananen rechtstreeks op de roosters dan kunnen de bananen blijven plakken. U kunt de zeefdoek wassen en opnieuw gebruiken.

Stappen

1
Gedaan

Pel de bananen.

2
Gedaan

Neem een kommetje water en voeg hier 1 eetlepel citroensap aan toe.
Snijd de bananen in schijfjes van 10 millimeter (1 centimeter).
Besprenkel de bananenschijfjes met het citroensap aangelengd met water.
Het gebruik van citroensap verhindert ook de groei van schadelijke bacterieen.

3
Gedaan

U kunt nu smaakstoffen toevoegen als u dit zou willen.
Wij hebben 1 lade gevuld met bananen bestrooid met kokos en voor de andere lades hebben wij geen smaakstoffen toegevoegd.

4
Gedaan

Scheur 2 vellen keukenpapier af en leg hier op het linkervel uw bananenschijfjes op.
Dep met het rechtervel de bananenschijfjes droog.
Vouw het keukenpapier weer open. Als u witl kunt u in 1 keer uw bananenschijfjes van uw keukenpapier af krijgen. Draai het keukenpapier, met de bananenschijfjes erop om, zodat de bananenschijfjes op uw keukenblad terecht komen. Trek nu het keukenpapier van uw bananenschijfjes af.

5
Gedaan

Leg de zeefdoek op uw rooster en de bananenschijfjes op uw zeefdoek zonder dat ze elkaar overlappen.

6
Gedaan

Zet uw voedseldroger op 60 graden, de echte temperatuur van de Sedona kan 3% lager zijn. U kunt bananen drogen tussen: 57 en 68 graden. Hoe lager de temperatuur, hoe langer de droogtijd maar hoe lekkerder uw gedroogde bananen zullen zijn.

7
Gedaan

Droogtijd: 8 a 9 uur.
Controleer altijd de bananenschijfjes tegen het einde van de droogtijd omdat ze afhankelijk van de dikte, vochtgehalte enz een wat langere of kortere tijd nodig zouden kunnen hebben.
Haal de bananenschijfjes na de droogtijd uit de voedseldroger, laat ze afkoelen en bewaar ze in droge potten, kunststof bakjes of plastic zakken die luchtdicht afgesloten kunnen worden.

Marinade voor satestokjes
Vorige
Marinade voor saté
Lentestamp
Volgende
Lentestamp of Lentestoemp